Φυσικοθεραπεία με τη χρήση Μαγνητοθεραπείας - Μαγνητικά Πεδία

magnitotherapeia magnitotherapeia 300x225Η Μαγνητοθεραπεία είναι μία από τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, η οποία χρησιμοποιεί τις ιδιότητες του μαγνητικού πεδίου που παράγεται τεχνητά με τον μαγνήτη. Ένα μαγνητικό πεδίο, σε αντίθεση με το ηλεκτρικό πεδίο, μπορεί να διασχίσει όλους τους ιστούς του οργανισμού.
Τα Μαγνητικά πεδία εξασκούν μια δύναμη στα κινούμενα ηλεκτρικά φορτία, προκαλώντας ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα. Τα μαγνητικά και τα ηλεκτρικά πεδία  αλληλοσυνδέονται: όλες οι βιολογικές λειτουργίες απαιτούν την ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για να επιτελεστούν.
Τα μοριακά ρεύματα καθορίζουν τις μαγνητικές ιδιότητες κάθε ιστού, ενώ οι ιοντικές κινήσεις δημιουργούν το μαγνητικό συντελεστή της μυϊκής, νευρικής και κυκλοφοριακής. δραστηριότητας.

1. ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ
2. ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ
3. ΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ
4. ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ
5. ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
6. ΠΕΡΙΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΩΜΟΥ
7. ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΕΣ
8. ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
9. ΕΠΙΚΟΝΔΥΑΙΤΙΔΑ
10. ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ ΤΑΣΕΩΣ
11. ΘΛΑΣΕΙΣ
12. ΝΕΥΡΑΛΓΙΕΣ
13. ΑΓΚΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ
14. ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
15. ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

1. Παρατηρείται απελευθέρωση ενδορφινών συμβάλλοντας στη μείωση του πόνου. Οι ενδορφίνες είναι μικρές αλυσίδες πρωτεϊνών (νευροπεπτίδια) που παράγονται στην υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου, απελευθερώνονται μέσω του νωτιαίου μυελού και διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Κάθε δραστηριότητα που μας είναι ευχάριστη οδηγεί στην παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες μας ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση και εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες. Παράλληλα, θεωρούνται τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης.

Ρυθμίζεται η ανταλλαγή υγρών μέσω της κυτταρικής μεμβράνης συμβάλλοντας στη μείωση του οιδήματος.

Παρατηρείται μεγαλύτερη δραστηριότητα των οστεοβλαστών και μικρότερη των οστεοκλασιών.

Αύξηση της αγγείωσης - αιμάτωσης.

Αύξηση της ελαστικότητας των κυτταρικών μεμβρανών.

Επίδραση στις σχέσεις μεταξύ αντιγόνων και αντισωμάτων.

Διέγερση της οστεογένεσης.

Σχηματισμός οστικού πώρου.

Αύξηση της μερικής πίεσης του οξυγόνου.

0/5 (0 Reviews)