Φυσικοθεραπείες & Κρουστικός Υπέρηχος

300x257

Η σύγχρονη λύση στον χρόνιο πόνο είναι η θεραπεία με κρουστικό υπέρηχο ESWT ( Extracorporeal Shock Wave Therapy ). Ο κρουστικός υπέρηχος αποτελεί την τελευταία καινοτομία στη θεραπεία οποιασδήποτε τενοντοπάθειας και όχι μόνο.

Ο Κρουστικός υπέρηχος ( κρουστικά κύματα ) αποτελεί μια νέα τεχνική προσέγγισης στην θεραπεία χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων ιδιαίτερα εκείνων που δεν ανταποκρίνονται στις κλασσικές θεραπευτικές μεθόδους. Η θεραπεία μέσω κρουστικών κυμάτων παρέχει βελτιωμένη παροχή αίματος στην περιοχή του πόνου και επίσης είναι, ίσως, η μοναδική μέθοδος που με την εφαρμογή της ως μονοθεραπεία ( δηλαδή μόνο με ωστικά κύματα - ESWT ) δίνει τέτοια αποτελέσματα σε μυοσκελετικές παθήσεις.

To ποσοστό επιτυχίας με τη μέθοδο του κρουστικού υπέρηχου, ξεπερνά το 80% σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία.

Τενοντίτιδα με ή χωρίς Ασβεστοποίηση, Επικονδυλίτιδα, Τροχαντηρίτιδα, Άκανθα Πτέρνας, Πελματιαία Απονευρωσίτιδα, Περιοστίτιδα, Μυοπεριτονιακά σύνδρομα, Κυτταρίτιδα, Μεταταρσαλγία Σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση και ανάλογα με την ένταση των προβλημάτων, συνήθως όμως είναι περίπου 5 συνεδρίες.

Περίπου κάθε 2-3 ημέρες.

Το σύνηθες είναι ο ασθενής να νοιώθει ανακούφιση αμέσως μετά τη θεραπεία. Ένα μούδιασμα στη πάσχουσα περιοχή μπορεί να υπάρχει στο 10% των περιπτώσεων, το οποίο όμως είναι ήπιο, είναι πολύ καλά ανεκτό και υποχωρεί τις επόμενες ώρες.

Συνίσταται αποχή από αθλητική δραστηριότητα για τις επόμενες 48 ώρες.

0/5 (0 Reviews)