Φυσικοθεραπεία & Οσφυαλγία

Από τη στιγμή που ο ασθενής κινητοποιείται μπορούμε να επέμβουμε θεραπευτικά χρησιμοποιώντας τεχνικές ηλεκτροθεραπείας COMPEX  ή Tecar ή HILTERAPIA laser τελευταίας γενιάς για άμεσο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Εν συνεχεία το πλάνο μας εστιάζει στην άμεση κινητοποίηση του MANUAL THERAPY αυξάνοντας την αιμάτωση της περιοχής και την κινητικότητα τοπικά.

Όχι η Οσφυαλγία δεν είναι πάθηση, είναι σύμπτωμα άλλων παθήσεων. Προέρχεται από την λέξη άλγος+οσφύς που σημαίνει πόνος στη μέση.

Συνήθως ο μυϊκός σπασμός, (πιό σύνηθες), η δισκοπάθεια, παθήσεις κοιλιακών οργάνων η γυναικολογικά θέματα που εμφανίζονται με πόνο στην οσφύ.

Ο πολύ έντονος πόνος στην οσφύ συνήθως οφείλεται σε μυικό σπασμό, και απλά θέλει θερμότητα τοπικά και αναλγητικά. Στην περίπτωση που ο πόνος αντανακλά στο πόδι σας ζητήστε την συμβουλή Ορθοπαιδικού, διότι πιθανά να αφορά δισκοκήλη.

Είναι η κλασσική περίπτωση που αφορά ερεθισμό νωτιαίας ρίζας, ενδεικτική πίεσης λόγω δισκοκήλης ή οστεόφυτου στην οσφύ. Απευθυνθείτε άμεσα σε Ορθοπαιδικό.

Αυτό είναι ενδεικτικό αστάθειας της οσφύος και χρήζει εκγύμνασης με ειδικό πρόγραμμα ιατρού ή φυσικοθεραπευτή.

Πρωινή Οσφυαλγία ειδικά σε ηλικίες 30-40 ετών χωρίς άλλη εντόπιση, είναι δηλωτική έναρξης εκφύλισης του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Αν όμως συνδυάζεται και με πόνο σε άλλες περιοχές είναι ύποπτο για ρευματικά νοσήματα.

To πρόγραμμα Clinical Pilates θα πρέπει να είναι εξατομικευμένο και να το καθορίσει ο θεραπευτής σας.

Εξ'ορισμού βοηθούν, προσέξτε όμως αν έχετε υπέρταση, έλκος ή παίρνετε άλλα φάρμακα πιθανές αλληλεπιδράσεις. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Η ζώνη πρακτικά αίρει τα φορτία που δέχονται οι παρασπονδυλικοί μύες κι έτσι βοηθάει με τον πόνο. Οι νεότερης γενιάς ζώνες οσφύος με κορδόνι συμπίεσης βοηθούν ακόμη περισσότερο μιας και δεν ασκούν πίεση στην κοιλιά & ατροφία. Ταυτόχρονα ασκούν την επιθυμητή συμπίεση στους ραχιαίους.

Ναι, υπό προυποθέσεις. Υπάρχουν προγράμματα που θα σας θέσει ο θεραπευτής σας ώστε ν'αποφύγετε μία υποτροπή, αλλά και να λύσετε μακροχρόνια το πρόβλημα σας.

Από την στιγμή που έχει γίνει η σωστή διάγνωση και έχει οριστεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, το μυστικό είναι η συμμόρφωση σας σε αυτό. Οι ασθενείς που ακολουθούν το πρόγραμμα, πηγαίνουν εξαιρετικά καλά.

0/5 (0 Reviews)