Φυσικοθεραπεία με τη χρήση TECAR

Θεραπεία Tecar | Καινοτομία στο χώρο της αποκατάστασης.
Η ενέργεια Tecar (ρεύμα υψηλής συχνότητας) είναι πολύ δημοφιλής στους αθλητές και σε πολλούς άλλους ασθενείς στο Physiomedic λόγω των θεραπευτικών της πλεονεκτημάτων.

Τα βασικά οφέλη του Tecar είναι:

  1. Επιταχύνει τη μείωση του πόνου σε σύγκριση με άλλες ηλεκτροθεραπείες
  2. Επιταχύνει τους φυσικούς θεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος, μειώνοντας έτσι τον χρόνο αποκατάστασης
  • Τενοντίτιδες
  • Αρθρίτιδες
  • Μυϊκές θλάσεις
  • Διαστρέμματα
  • Οσφυαλγία/αυχεναλγία
  • Οιδήματα
  • Μυϊκούς σπασμούς
  • Φλεγμονές

Το Tecar είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ανακούφιση από τον πόνο και αντιφλεγμονώδη. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία οξέων ή χρόνιων παθήσεων στους μύες και τις αρθρώσεις. Η τεχνολογία συμβάλλει στη διάσπαση του φαύλου κύκλου πόνου / φλεγμονής / δυσκαμψίας, αποστράγγισης υγρών, βελτιώσεων στην κινητικότητα των αρθρώσεων και βελτίωση της διαδικασίας επούλωσης. Μείωση του χρόνου αποκατάστασης, επιτάχυνση της επιστροφής στις κανονικές δραστηριότητες.

Η ενέργεια Tecar είναι ένα ρεύμα υψηλής συχνότητας που κυμαίνεται μεταξύ 300 kHz και 1 MHz. Επιταχύνει τη «φυσική αναγέννηση» του οργανικού ιστού. Η χαμηλή ένταση σημαίνει ότι η ενέργεια είναι εντελώς μη επεμβατική και 100% φυσική για το ανθρώπινο σώμα.

Μελέτες που διεξήχθησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν δείξει ότι τα θεραπευτικά της αποτελέσματα διεγείρουν φυσικά την αναγέννηση των ιστών και μειώνουν τον πόνο.

Ταχύτερη λειτουργική ανάκαμψη. (Τα ευεργετικά αποτελέσματα είναι εμφανή μετά από λίγες συνεδρίες και βελτιώσεις μπορούν να παρατηρηθούν ακόμη και 24 ώρες μετά τη θεραπεία.)
Η θεραπεία είναι ανώδυνη και χαλαρωτική.
Οι θεραπείες είναι ασφαλείς και έχουν υψηλή θεραπευτική αποτελεσματικότητα.
Προωθεί την αίσθηση ευεξίας, προδιαθέτοντας το θέμα προς τη σωματική δραστηριότητα μετά τη θεραπεία.
Ταχύτερη αποκατάσταση.

Η μελέτη παρατήρησε 327 άτομα (120 γυναίκες, 207 άνδρες) μεταξύ 18 και 60 ετών με οξείες και χρόνιες αθλητικές παθολογίες. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μία αποτελούμενη από 68 περιπτώσεις οξείας παθολογίας που δεν είχαν προηγουμένως αντιμετωπιστεί, και μια άλλη αποτελούμενη από 259 περιπτώσεις χρόνιων παθολογιών που αντιμετωπίστηκαν με διάφορες μεθόδους. Οι συνεδρίες ξεκίνησαν με αντίσταση με ένα ηλεκτρόδιο τοποθετημένο στην περιοχή που θα υποβληθεί σε θεραπεία για 10 λεπτά (5 λεπτά για μυϊκή παθολογία), ακολουθούμενα από άλλα 10 λεπτά (15 λεπτά για μυϊκή παθολογία) με ένα χωρητικό ηλεκτρόδιο.

Η εξέλιξη των συμπτωμάτων παρακολουθήθηκε κλινικά και αξιολογήθηκε από έναν ανεξάρτητο παρατηρητή χρησιμοποιώντας τον δείκτη Steinbroker τροποποιημένο για αθλητική δραστηριότητα και με την οπτική κλίμακα αναλόγου (VAS) από 0 έως 10 όπου το 0 αντιστοιχεί σε πόνο και το 10 αντιστοιχεί σε απαράδεκτο πόνο. Οι παθολογίες που αντιμετωπίστηκαν ήταν αρθρικές, μυϊκές και τενοντικές, και μεταξύ αυτών, εκείνες που εμφάνισαν μια πιο έντονη αλλαγή στη λειτουργική τάξη ήταν οι μυϊκές παθολογίες.

Η πλειονότητα των ασθενών εξέφρασε μείωση του πόνου και βελτίωση της λειτουργίας στο τέλος της θεραπείας και οι κατηγορίες του τροποποιημένου δείκτη Steinbroker και VAS ήταν στατιστικά σημαντικές. Οι αλλαγές ήταν στατιστικά σημαντικές σε οξείες και χρόνιες περιπτώσεις και στις 3 παθολογικές ομάδες που παρατηρήθηκαν.

Τα αποτελέσματα που λαμβάνονται είναι ενδιαφέροντα και δείχνουν ότι η θεραπεία με Tecar είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπεία των παθολογιών του κινητικού συστήματος στον αθλητισμό. Επικαλύπτεται με άλλες θεραπείες όσον αφορά την παρουσία ή την απουσία ορισμένων θετικών αποτελεσμάτων, αλλά έχει επίσης ξεχωριστά χαρακτηριστικά που είναι αποτελεσματικά ακόμη και όταν άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει.

1/5 (1 Review)