Χόνδρινες βλάβες του γόνατος – Θεραπεία 4ης γενιάς με βλαστοκύτταρα

fysikotherapeies fysikotherapeies

Η κακή αιμάτωση και νεύρωση του αρθρικού χόνδρου, πολλές φορές οδηγεί σε πτωχό αποτέλεσμα τη συντηρητική θεραπεία. Αυτό έδωσε το κίνητρο στη χειρουργική θεραπεία να δώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα με ταυτόχρονη καλύτερη ποιότητα ζωής. Πολλαπλές κατά καιρούς τεχνικές έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία. Τελευταίο επίτευγμα η θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Εδώ περιγράφουμε τη τεχνική με Chondroseal.

Το Chondroseal είναι μία γέλη (gel) αυτόλογων μεσεγχυματικών κυττάρων (stem cells) έτοιμη για εμφύτευση.  

To Chondroseal χρησιμοποιεί μία οργανική ουσία από γέλη (gel), που χρησιμεύει σαν υπόστρωμα , μέσα στο οποίο τοποθετούνται βλαστοκύτταρα από λιπώδη ιστό που έχουν παρθεί από το λίπος του πάσχοντος. Ο ασθενής ουσιαστικά με μία τομή 1εκ. παρέχει από τη δότρια περιοχή (συνήθως η περιοχή γύρω από τον ομφαλό) λιποκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια θα επεξεργαστούν στο εργαστήριο, για να μας δώσουν σαν αποτέλεσμα το τελικό εμφυτεύσιμο υλικό, μετά από 4 εβδομάδες.

fysiotherapeia punch biopsyΕικ. Η λήψη λιποκυττάρων 

Το τελικό αυτό εμφυτεύσιμο υλικό, τοποθετείται αναίμακτα (αρθροσκόπηση), στη πάσχουσα περιοχή με το έλλειμα του χόνδρου, σχηματίζοντας μία γέλη η οποία προάγει τον παραπέρα σχηματισμό χονδροκυττάρων.

 

 

 

 

 

 

fysikotherapeies fysikotherapeies 300x200Eικ. Η εμφύτευση του υλικού

Ο ασθενής βαδίζει στη συνέχεια με προοδευτική φόρτιση του πάσχοντος μέλους (Μ.Ο 4 εβδομάδες) , ακολουθώντας το πρωτόκολλο αποκατάστασης του θεράποντος ιατρού.

0/5 (0 Reviews)