Φυσικοθεραπειες-Αθήνα IMG 628b99be52a7172ea99a0c8d21a03c1b V 1 1024x768

H φυσικοθεραπεία, είναι ένας τρόπος θεραπείας, για μία νόσο, τραυματισμό ή παραμόρφωση, μέσα από φυσικές μεθόδους. Αυτές οι φυσικές μέθοδοι, μπορεί να είναι η μάλαξη, η θερμότητα ή ο πάγος, όπως και ένα εξειδικευμένο ασκησιολόγιο. Η φυσικοθεραπεία διενεργείται από πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές, σε νοσοκομεία ή κλινικές, σε ιδιωτικά εργαστήρια ή ακόμη και κατ οίκον.

Τί στόχο έχει η φυσικοθεραπεία;

Η φυσικοθεραπεία είναι μία <φροντίδα> τέτοια που να ελαττώνει τον πόνο, βοηθώντας τη λειτουργία και τη κινητικότητα του ασθενή. Ειδικότερα,οι στόχοι εξατομικεύονται σε:

  • Εξάλειψη του πόνου
  • Βελτίωση της κίνησης
  • Πρόληψη τραυματισμών
  • Πρόληψη ενός δυνητικού χειρουργείου
  • Αποκατάσταση μετά εγκεφαλικό, τροχαίο,τραυματισμό, ή από χειρουργείο
  • Βελτίωση της ικανότητας ισορροπίας, για αποφυγή πτώσης,
  • Βελτίωση των εγκύων ή και μετά τον τοκετό στην λοχεία
  • Βελτίωση της λειτουργικότητας των σφιγκτήρων
  • Προσαρμογή και λειτουργία ενός τεχνητού μέλους

Ποιές μέθοδοι χρησιμοποιούνται στην Φυσικοθεραπεία για την επίτευξη του στόχου;

Πριν από τη 1η συνεδρία ο φυσικοθεραπευτής εστιάζει στο ιστορικό, αξιολογεί όλες τις πληροφορίες από τον θεράποντα ιατρό και προσδιορίζει τα αντικειμενικά κλινικά ευρήματα.

Πώς γίνεται η αξιολόγησή του;

Καταγραφή της κινητικότητας, βάδισης, ορθοστάτησης, άνοδος και κάθοδος σε σκάλες, καρδιακός και αναπνευστικός ρυθμός σε δραστηριότητα, ισορροπία, αστάθεια. Ακολουθεί παρόμοια αξιολόγηση στο επί μέρους πρόβλημα

Τί περιλαμβάνει η θεραπεία;

Αυτή, μπορεί να περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία (hands on ), [αυτή , από μόνη της είναι ένα τεράστιο εξειδικευμένο κομμάτι της αποκατάστασης, που μπορεί να στέκεται και από μόνο του ως αντικείμενο], μάλαξη, θερμότητα ή πάγο ανάλογα με τη περίπτωση και  υδροθεραπεία. Η εφαρμογή των παραπάνω, πώς, πότε , πού και πόσο, επαφίεται στη γνώση και εμπειρία του φυσικοθεραπευτή . Το τελευταίο, παίζει θεμελιώδη ρόλο στην έκβαση της θεραπείας.

fysikotherapeia fysikotherapeia

Ποιά είναι τα μέσα με τα οποία η φυσικοθεραπεία ενισχύεται;

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, βοήθησε πολύ την φυσικοθεραπεία στην ανάπτυξη μηχανημάτων τέτοιων που να δίνουν ριζικές λύσεις, σε θέματα που μέχρι τώρα, το χειρουργείο φαινόταν μονόδρομος, πχ, ο παγωμένος ώμος, η ασβεστοποιός τενοντίτιδα του ώμου, κ.ά

Ποιά είναι τα απαραίτητα μέσα για την επιτέλεση αποτελεσματικής φυσικοθεραπείας;

Το πρώτο και αναντικατάστατο κομμάτι, αποτελεί το προσωπικό ενός εργαστηρίου φυσικοθεραπείας.

Το εργαστήριο σαν χώρος, πρέπει να αποπνέει έναν <αέρα> αισθητικής, γιατί αφορά χώρο θεραπείας.

Το γυμναστήριο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με όλα τα μηχανήματα της κινησιοθεραπείας. Πχ ποδήλατα, διάδρομοι, κυκλικοί τροχοί, πλατφόρμες ισορροπίας, CPM, μπάρες, βαράκια, πολύζυγο κ.ά

Ο εξοπλισμός , πέρα από τις κλίνες θεραπείας <οι υδραυλικές κλίνες βοηθούν πολύ στο έργο του θεραπευτή, κάνοντάς το πιό εύκολο>, αφορά βασική μονάδα ηλεκτροθεραπείας, πηγές θερμότητας και πάγου, όπως και υδροθεραπείας.

Υπάρχουν νεότερα τεχνολογικά μέσα στη φυσικοθεραπεία;

Μεγάλη αύξηση στην αποτελεσματικότητα της φυσικοθεραπείας, έπαιξε η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια.

Γίνεται ευρεία χρήση του κρουστικού υπέρηχου

Ενδείξεις/

Τενοντίτιδα με ή χωρίς Ασβεστοποίηση, Επικονδυλίτιδα, Τροχαντηρίτιδα, Άκανθα Πτέρνας, Πελματιαία Απονευρωσίτιδα, Περιοστίτιδα, Μυοπεριτονιακά σύνδρομα, Κυτταρίτιδα, Μεταταρσαλγία Σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών.

κρουστικος-υπερηχος
tecar tecar
Αξιόλογη πλέον είναι η εφαρμογή του TECAR

Η ενέργεια Tecar είναι ένα ρεύμα υψηλής συχνότητας που κυμαίνεται μεταξύ 300 kHz και 1 MHz. Επιταχύνει τη «φυσική αναγέννηση» του οργανικού ιστού. Μελέτες που διεξήχθησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν δείξει ότι τα θεραπευτικά της αποτελέσματα διεγείρουν φυσικά την αναγέννηση των ιστών και μειώνουν τον πόνο.

Ενδείξεις/

Τενοντίτιδες, Αρθρίτιδες, Μυϊκές θλάσεις, Διαστρέμματα, Οσφυαλγία/αυχεναλγία, Οιδήματα, Μυϊκούς σπασμούς, Φλεγμονές

Aξιόλογη είναι επίσης η εφαρμογή Μαγνητικών Πεδίων.

Η Μαγνητοθεραπεία είναι μία από τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, η οποία χρησιμοποιεί τις ιδιότητες του μαγνητικού πεδίου που παράγεται τεχνητά με τον μαγνήτη. Ένα μαγνητικό πεδίο, σε αντίθεση με το ηλεκτρικό πεδίο, μπορεί να διασχίσει όλους τους ιστούς του οργανισμού.

Τα Μαγνητικά πεδία εξασκούν μια δύναμη στα κινούμενα ηλεκτρικά φορτία, προκαλώντας ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα. Τα μαγνητικά και τα ηλεκτρικά πεδία  αλληλοσυνδέονται: όλες οι βιολογικές λειτουργίες απαιτούν την ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για να επιτελεστούν.

Τα μοριακά ρεύματα καθορίζουν τις μαγνητικές ιδιότητες κάθε ιστού, ενώ οι ιοντικές κινήσεις δημιουργούν το μαγνητικό συντελεστή της μυϊκής, νευρικής και κυκλοφοριακής. δραστηριότητας.

Ενδείξεις/

Οστεοπόρωση, κατάγματα, αρθρίτιδες, οσφυαλγία, αυχενικό, τενοντίτιδες, διαστρέμματα, επικονδυλίτιδες, κεφαλαλγία, θλάσεις, νευραλγίες,ρευματοειδής αρθρίτιδα, παχυσαρκία

magnitotherapeia magnitotherapeia
fysikotherapeies-hilterapia-athens fysikotherapeies hilterapia athens

Η πλέον αποτελεσματική τεχνική όμως, είναι αυτή της HILTERAPIA.

HILTERAPIA – Πρόκειται για ένα YAG παλμικό λέιζερ Νεοδυμίου που εκπέμπει φως με μήκη κύματος στην περιοχή του υπέρυθρου (1064 nm) και που διαφοροποιείται από τα συνήθη λέιζερ λόγω της ικανότητάς του να δρα σε βάθος.

Συμβάλει στην αποκατάσταση επώδυνων παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με μύες ,τένοντες και συνδέσμους. Η ενέργεια του παλμού HILT χτυπά το συνολικό όγκο του υπό θεραπεία ιστού παράγοντας τρεις δράσεις την ίδια στιγμή!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πόνος να εξαφανίζεται και να αποκαθίσταται η κινητικότητα άμεσα από την πρώτη κιόλας συνεδρία

Ενδείξεις/

Οσφυαλγία (low back pain)

Αυχεναλγία (cervical syndrome)

Τενοντίτιδες (tendonitis)

Τενοντοελυτρίτιδες (De Quervain)

Λεμφοιδήματα (Lymphoedema)

Ραχιαλγία (Back pain)

Trigger point’s therapy (Επώδυνα Μυοπεριτοναικα Σημεία)

Επικονδυλίτιδα αγκώνας (tennis elbow)

Περιαρθρίτιδες (periarthritis)

Καρπιαίος Σωλήνας (Carpal tunnel syndrome)

Εκφυλιστικές χονδροπάθεις (Chondromalacia)

Διαστρέμματα (Sprains)

Μετατραυματικά οιδήματα

Σχετικά άρθρα
fysikotherapeia 5a3fdf9a 5eb2 484f acb7 96f5031a888c

Τί είναι η φυσικοθεραπεία;

Τί είναι η φυσικοθεραπεία; H φυσικοθεραπεία, είναι ένας τρόπος θεραπείας, για μία νόσο, τραυματισμό ή παραμόρφωση, μέσα από φυσικές μεθόδους. Αυτές οι φυσικές μέθοδοι, μπορεί

fysikotherapeies-hilterapia-athens fysikotherapeies hilterapia athens

Eξοπλισμός Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας

    Επιστημονικό δυναμικό. Ένα Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας, θα πρέπει να διαθέτει επιστημονικό προσωπικό, που να έχει ένα εύρος φάσματος ειδικοτήτων/εξιδεικεύσεων , που να καλύπτει τους

physikotherapeia prasinh

Στοχευμένη θεραπεία με τη χρήση TECAR

Αποκατάσταση παθολογικών καταστάσεων Αναλγητική θεραπεία Η ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας του αίματος και του λεμφικού συστήματος, έχει σαν αποτέλεσμα τη δράση πάνω στις τελικές νευρικές απολήξεις

fysikotherapeies iodes2

Το Tecar στην Φυσικοθεραπεία.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας ηλεκτρικός αγωγός. Κάθε μέρος του ανθρώπινου σώματος αλλά και ολόκληρο το ίδιο το σώμα είναι το αντίστοιχο μιας σύνθετης αντίστασης

5/5 (1 Review)