Το Tecar στην Φυσικοθεραπεία.

fysikotherapeies iodes2 930x620

prasinh 300x257

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας ηλεκτρικός αγωγός.

Κάθε μέρος του ανθρώπινου σώματος αλλά και ολόκληρο το ίδιο το σώμα είναι το αντίστοιχο μιας σύνθετης αντίστασης (Z).

Για να κατανοήσουμε πώς επιδρά η θεραπεία με το  Tecar στους ζωντανούς ιστούς,  πρέπει να τονιστεί ότι το ανθρώπινο σώμα είναι το ισοδύναμο ενός ηλεκτρικού κυκλώματος που αποτελείται από μια αντίσταση (R) και έναν πυκνωτή (C)  οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι παράλληλα

 

meta th prasinh 300x185

 

 

Το μέρος του σώματος που ισοδυναμεί με την αντίσταση (R) αποτελείται από τα σκληρότερα μέρη με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρά, όπως οστά, χόνδροι, αρθρώσεις και μεγάλοι ογκώδεις τένοντες.

 

Τί συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν εφαρμόζεται το ρεύμα του Tecar;

kyklvma sto xeri 300x124

Η εφαρμογή του ρεύματος ΤΕCAR (εναλλασσόμενο ημιτονοειδές ρεύμα με συχνότητα μεταξύ 300 kHz και 1,2 MHz) σε ένα μέρος του ανθρώπινου σώματος είναι το ισοδύναμο της εφαρμογής του ρεύματος σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που αποτελείται από μια αντίσταση και έναν πυκνωτή παράλληλα.

Στη λειτουργία Αντίστασης ,  (Resistive Mode) το ρεύμα χαμηλότερης συχνότητας ρέει μέσω των τμημάτων του σώματος (οστά, σύνδεσμοι, σημαντικοί τένοντες κ.λπ.) που λειτουργούν ως αντίσταση (R). Η αντίσταση (R) συγκεντρώνει την ενέργεια κυρίως στους σκληρούς ιστούς, όπως αρθρώσεις, σύνδεσμοι, τένοντες και οστά.

kyklvma sto xeri 2 1 300x124

 

Στη λειτουργία Xωρητικότητας ( Capacitive Mode), το ρεύμα υψηλότερης συχνότητας ρέει κυρίως μέσω των τμημάτων του ανθρώπινου σώματος, που έχουν λιγότερη αντίσταση και μεγαλύτερο όγκο σε υγρά. Η λειτουργία αυτή, ουσιαστικά συγκεντρώνει την ενέργεια κυρίως στους μαλακούς ιστούς όπως οι μύες και οι περιοχές με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά.

 

 

Εφαρμογή κεφαλής με ή χωρίς μονωτική επικάλυψη στο Tecar.

Οiodes2 262x300ι λειτουργίες Resistive και Capacitive mode και η ικανότητά τους να συγκεντρώνουν ενέργεια σε σκληρούς και μαλακούς ιστούς εξαρτώνται αντίστοιχα από τη συχνότητα του ρεύματος Tecar και όχι από τη χρήση διαφορετικής κεφαλής εφαρμογής. Η μονωμένη κεφαλή καλύπτεται με κατάλληλο υλικό που δεν αυξάνει την συνολική αντίσταση. Η ροή του ρεύματος Tecar μέσω της μονωμένης κεφαλής, προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας της κεφαλής, που είναι ανάλογη με το πάχος της επικάλυψης και η οποία εξαρτάται από τον τύπο επικάλυψης της κεφαλής που χρησιμοποιείται. – Ουσιαστικά , αλλάζει η θερμική αίσθηση στην επιφάνεια της θεραπείας, αλλά δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο το ρεύμα  αλληλεπιδρά με τους βιολογικούς ιστούς και ο τρόπος συγκέντρωσης της ενέργειας, που είναι συνάρτηση της συχνότητας. Συμπεριφέρεται λοιπόν, σαν επιπλέον  αντίσταση, που είναι  τοποθετημένη μεταξύ της συσκευής και των βιολογικών ιστών, προκαλώντας απώλεια ισχύος / ενέργειας που διαχέεται από την κεφαλή και δεν απελευθερώνεται στους στοχευμένους βιολογικούς ιστούς

0/5 (0 Reviews)